Fluierul în cui

      3 Comments on Fluierul în cui

Am fost la 7 sau 8 dintre proteste. Aş mai fi mers la încă 90 dacă nu dădeau înapoi cu OUG13.

Dacă ar fi păstrat azi şi proiectul de lege, aproape identic cu OUG13 și “lansat spre dezbatere publică”, aş fi mers în continuare. Ar fi fost un alt afront marca PSD.

S-or fi prins că nu obțin prea multe așa. Au retras şi mârlănia asta. Au lucrat și la OUG9. Încerc să nu-mi fac prea multe iluzii, și nu îmi trebuie un efort prea mare pentru asta.  Pe de altă parte, dacă am dubii că Grindeanu trebuie să pice (deşi “altă întrebare” e musai să fie ejectat – chiar şi pentru binele PSD) sunt ferm convins că anticipatele nu sunt oportune acum. PSD a câştigat alegerile, chit că ne place sau nu. Înjuraţi PNL-ul pentru asta şi/sau pe cei care nu au fost la vot.

PSD trebuie însă să îşi asume guvernarea dar respectând legea, deși asta e un fel de oximoron. Nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece și să credem că i-am potolit, ar fi o dovadă de naivitate crasă, dar trebuie să respectăm jocul democratic tocmai pentru a le arăta că suntem mai buni ca ei. Ideal ar fi un cutremur în PSD care, ori să îl spargă și să ne trezim cu un partid de stânga mai curat (puțin probabil), ori să aducă în frunte PSDiști mai spălați. Își are și el oamenii lui de valoare… sper.

 

Între timp, PNL-ul ar face bine să își facă o clismă lungă cât o zi de post și să-și mazilească penalii, fiindcă nici ei nu sunt cum mult mai breji. UDMR-ul, acest cameleonic PSD al maghiarilor, ar trebui scuturat și el. Dacă ar juca altfel ar beneficia și ungurii și românii pe seama asta. Dar nici cu ei nu îmi mai fac iluzii. USR-ul ar trebui să treacă în liga majorilor și să se comporte ca un partid autentic. Am ceva dubii că ar obține același scor dacă am avea acum anticipate.

Una peste alta, ne-am lămurit că trebuie să fim cu ochii pe ei mai abitir decât pe o butelie plină. Dacă mai calcă strâmb ieșim afară. Fără ezitări. Știm deja cât de uniți putem fi dacă vrem….. și slavă Domnului că suntem câțiva. O parte dintre cei tineri a înghițit și ea pilula roșie și a înțeles că vocea ei contează. O admir sincer pentru asta. Sper ca pe acești tineri frumoși să îi țină năravul și să le placă sentimentul că își iubesc țara și că luptă pentru ea.

Nu sunt nici optimist, nici pesimist. E prematur pentru asta. Am intrat într-un război de uzură.

Noi am mutat 600.000 de nebuni. Acum e mutarea PSD-ului.

Respectăm regulile jocului şi nu mutăm de două ori. Aşa că pentru moment pun fluierul în cui.

3 thoughts on “Fluierul în cui

 1. Hamangianul Post author

  Fluierul nu, că mă saltă austriecii. L-am rugat însă pe colegul care mă duce la aeroport să mă ducă întâi în Piaţa Victoriei fiindcă am vezica plină. Şi nişte scandări cu o consoană şi trei vocale urmată de “PSD” care mi-au rămas în gât şi trebuie să scap de ele.

  Reply
 2. Misu

  O alegere inteligenta…

  Argumentul “alegerile anticipate nu sunt oportune”, precum si “PSD a castigat alegerile, fie ca ne place sau nu” sunt din punctul meu de vedere corecte chiar daca nu sunt cele pe care ni le-am fi dorit.

  Scenariile demisiei guvernului duc inevitabil la aceeasi concluzie: un alt guvern PSD, pe termen scurt (un prim-sinistru PSD desemnat de presedinte) sau pe termen lung (dizolvarea parlamentului).
  La “conducere” va fi tot Dracnea, pentru ca el “e singurul care cunoaste programul de guvernare”

  Campania pentru 2020 pentru un stat de drept trebuie sa inceapa de acum. Eu am inceput cu sesiuni saptamanale cu unii cunoscuti ca sa le arat de unde iti iei informatiile adevarate, cum separi adevarul de minciuni, diferenta dintre ce zice politicianul si ce face politicianul, precum si cum verifica cu documente oficiale afirmatiile politicienilor. Mai greu e sa ii inveti sa vada “the big picture”, cum ca o marire cu 2% de pensie nu aduce dupa sine bunastare, iar o investitie pe termen lung e mai benefica…
  Cred ca asta trebuie sa faca fiecare dintre noi.
  Cunosti pe cineva care se lasa manipulat? nu-l acuza, invata-l! Educatia bate Coruptia, de aia nu se investeste in educatie.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *