Despre muie și ipocrizie

      No Comments on Despre muie și ipocrizie

Mi-am dezmorțit laringele de nenumărate ori în ultimii ani scandând împotriva PSD-ului. Dar niciodată n-am scos vreo obscenitate în astfel de momente. Sau cel puţin nu la decibeli ridicaţi. Recunosc că am păcătuit: i-am băgat şi i-am scos, şi da, le-am zis şi de mamă dar asta doar între prieteni. În rest le ştiţi: “PSD ciuma roşie”, “Nu vrem să fim o naţie de hoţi”, “Justiţie nu corupţie” şi alte variaţiuni pe aceeaşi temă.

I-am calmat chiar pe unii mai înflăcăraţi care începuseră să o ia pe ulei. Băieţi faini de altfel, dar pulele şi muile nu îşi aveau locul acolo. Căci exact asta trebuia să arătăm atunci: o Românie altfel: a normalităţii, a decenţei, a respectului şi a bunului simţ.

Acum însă istoria chiar ne cere să dăm o muie. O idee din punctul meu de vedere proastă şi destul de deplasată, cea a numerelor suedeze personalizate, a dat însă naștere unei reacții absolut năucitoare a PSD-ului, prin slugile lui din diversele instituții ale statului. Ei bine asta merita o muie. Mare de tot.

Muile care au inundat Facebook-ul în ultimele zile și-au depășit condiția de vulgaritate chiar dacă politrucii PSD susțin contrariul. Muia a devenit MU13. A sublimat. Şi-a schimbat semnificaţia. A devenit formulă de protest. Scandare în spaţiul virtual. Să nu fim însă ipocriţi, cu toţii am păstrat un pic din semnificaţia originară cât am apăsat “Postează”, însă muile date astfel nu sunt decât strigăte de revoltă. Încărcate cu mult sarcasm dar tot strigăte de revoltă rămân.

Pe de altă parte sunt de părere că o astfel de muie trebuie asumată. O muie se dă, nu se ține niciodată pentru sine sau pentru prieteni. Păi ce facem? Dăm o muie dar o ținem ascunsă ca nu cumva să ne pângărim profilul public? Plecând de la premiza că “prietenii” de FB sunt cam toți pe aceeași lungime de undă cu noi, că doar de, de-aia de sunt prieteni pe FB, atunci înseamnă că muile date între prieteni ajung doar la prieteni. Atunci se pune întrebarea de ce le mai dăm. Cui i le adresăm?

Ajung mai degrabă să apreciez un puritan, care afirmă că nu se coboară la nivelul unei mui, decât pe cel care dă muia doar în cerc restrâns. Pentru că atunci MU13 devine din nou MUIE şi da, am coborât la nivelul lor.

Asumaţi-vă MU1L3 şi lasaţi-le libere altfel nu sunteţi decât nişte ipocriţi… un fel de muişti, am putea spune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *